DM Sport 2011
Valva og hendes hoppeføl
Randvers DRL-stævne
Thors forårsstævne
Dyrdilmyris drive-in-stævne
Stine og Gullfeti til landskamp.
Stine og Áli marts 2011.
Susan og Fála januar 2001
Orfeus i sneen
 
27. december
I dag har vi været til Julekeppni i Faxi. Igen i år et rigtig godt arrangement med masser af mennesker og flotte sponsorpræmier! 
Susan havde Depla med og Stine Gullfeti. Det gik rigtig godt for begge og de placerede sig i top 10 i henholdvis C- og A-klassen. 
26. december 
I dag har vi redet en juleridetur sammen med nogle venner. Rigtig hyggeligt! 
December
Stine og Gullfeti har fået et wildcard til World Cup i Odense d. 24.-25. februar! 
Vi ser frem til en rigtig spændende og hyggelig weekend, og er rigtig glade for at vi skal have hest med! 
November
Vakandi og Sprækur er startet i tilridning. Vakandi har vist sig at være fuldstændig ligeså nem at starte som sin mor (og far!), og han har både været på tur alene og med andre. Han har flotte store og rummelige gangarter og vil rigtig gerne tölte :-)
Sprækur er også rigtig fin at arbejde med, men en anelse mere baby så det går ikke helt ligeså stærkt, men det skal nok komme. Han har en super fin trav, hvilken han vælger. 
Oktober 2011
Gullfeti får pause nu, og bliver startet op igen når Stine kommer hjem fra Thailand i midt december. Lokkur bliver redet indtil hun tager afsted i midt november.
Indtil Stine tager afsted vil hun tilride vores 'små' drenge, Sprækur og Vakandi. 
17.-18. september 
Vi har i denne weekend været i Sverige til Ofeigurs KM, hvor vi havde Gullfeti og Lokkur med. 
Det blev en succesfuld weekend idet Stine vandt både 4.1 og T.1! I udtagelserne gik det super godt, Lokkur gik rigtig godt og var først på i begge udtagelser. Han fik 6,33 i T.1 og 6,27 i 4.1 og dermed sit højeste. Gullfeti gik også op til sit højeste i begge udtagelser, nemlig 6,73 i T.1 og 6,40 i 4.1. 
Dermed lå Stine altså 1 og 2 i begge klasser! Hun valgte at ride 4.1 på Lokkur og T.1 på Gullfeti og vandt begge klasser med 6,27 i 4.1 (Lokkur) og hele 7,00 i T,1 på Gullfeti! Super god afslutning på sæsonen. 
10.-11. september
Årets Geysirmesterskaber er vel overstået.
Stine havde Lokkur og Kolbrá med, og Susan havde Depla med. Det blev til to b-finalepladser i T.8, én til Stine og Kolbrá og én til Susan og Depla. Denne b-finale vandt Stine med Kolbrá, men måtte trække sig idet de også havde kvalificeret sig til 4.5 a-finale (Kolbrá er 5 år så må kun gå 2 gange på en dag). I 4.5-finalen fik de en 4.plads. 

Stine og Lokkur blev dobbelte klubmestre - de vandt både 4.1 og T.3, rigtig flot af kun 5-årige Lokkur. 
Derudover fik Lokkur titlen som 'Bedste 5-års hest' til dette års klubmesterskab. 
4. september
Stine og Gullfeti er nu danmarksmestre i Gædingakeppni Ungdomsflok!  


Stine deltog i DM i Gædingakeppni på både Gullfeti og Áli, og det må siges at det blev en succesrig weekend! 
Gullfeti lagde sig efter udtagelsen i T.1 ungrytter på en 2. plads, men efter finalen snuppede han og Stine 1. pladsen med et flot snit på 6,67. I Gædingakeppni Ungdomsflok gik udtagelsen ikke helt som forventet men de placerede sig som nr. 3. I finalen søndag var der rigtig tæt løb idet Stine/Gullfeti og Ditte/Spyrnir lå og kæmpede om guldmedaljen. Gullfeti havde jo forinden gået en T.1-finale og det var et varmt ridevejr så det var en hård finale i Ungdomsflok, men Gullfeti og Stine gav den alt hvad de kunne og det resulterede i at de vandt guldmedaljen med et snit på 8,396! Ditte Søeborg og Spyrnir snuppede sølvet med et snit på 8,380. 
Stine og Gullfeti er derfor nykårede danmarksmestre i Gædingakeppni Ungdomsflok :-).
Áli placerede sig efter et flot ridt i A-flok som nr. 11 med en samlet pointsum på 7,750. Dermed skulle Stine og ham ride b-finale og denne gik også rigtig godt idet de fik et snit på 7,853 og endte på en 11. plads.  Áli skulle derudover rides i Speedpas, hvor Stine og ham red til deres hidtil hurtigste tid, nemlig 9,27 sekunder og dermed en flot 4. plads. I øvrigt er tiden også en DM-kvalifikation for ungryttere! 
27.-28. august
I weekenden var vi med i Historisk træf i Sagnlandet i Lejre.
Stine havde Gullfeti med og skulle ride gangarter, freestyle og hingsteshow. Susan havde Depla med i gangartsfremvisningen. Begge skulle ride med i den historiske kvadrille.
Lørdag startede med tordenvejr og regn. Der var et kort ophold da vi kørte af sted om morgenen, men ellers fortsatte det til først på eftermiddagen. Det var vildt vejr og vi kan næsten ikke huske det har tordnet så mange timer i træk.
Heldigvis startede opvisningerne først til middag. Vi valgte ikke at deltage i de første men var på da gangartsfremvisningen startede. Heldigvis blev vejret bedre og om søndagen så vi solen ind imellem.
Til trods for vejret var der imponerende mange tilskuere og alt fforløb nogenlunde planmæssigt. Flot af Sagnlandet og alle deltagerne at de tog udfordringen op!
Det var igen i år en super hyggelig weekend. Det er helt specielt at være en del af udstillingen og et arrangement, som vi fortsat vil deltage i.
Tak til arrangørene for det kæmpe arbejde!
20.-21. august
Susan og Fála har deltaget i Ishesteligaen i denne sæson.
I weekenden var der så finale, og de var kvalificeret som nr. 2 i T.5 og nr. 11 i 4.3.
Efter udtagelserne blev det til 2 finalepladser. I 4.3 blev de nr. 5, fuldt tilfredsstillende i forhold til kvalifikationen. Fála var lidt rød i den ene mundvig efter finalen, så for ikke at risikere at lave sår, valgte Susan at ride med bidløs trense i T.5-finalen. Fála er ikke redet med bidløs i mange år, men det befandt hende tilsyneladende vel, for hun gik rigtig godt i tølt-finalen og de vandt denne med 5,75. Det var dog ikke nok til den samlede sejr, men det var meget tæt opløb. Vinderen vandt med 0,06 points!
I lotteriet var hovedpræmien en sadel fra sadelmager Lars Nielsen. Kravet for at vinde præmien var at man skulle være til stede ved udtrækningen. Den første, der blev udtrukket var ikke til stede og så skulle der findes en ny. Den heldige vinder blev - Susan! Stor, stor jubel, det er absolut en kærkommen præmie.
Tusind tak til Lars Nielsen for sponsoratet :-).

23. august
I dag har vi kørt Fála til hingst.
Vi vandt sidste år en bedækning ved Hektor fra Engholm ved Thors følshow. Hektor ejers af fam. Vemming og han er en rigtig dejlig hingst som vi meget gerne vil bruge på et tidspunkt, men forskellige omstændigheder har gjort at vi har byttet bedækningen til en med Halfdan, som er Hektors lillebror.
Halfdan er som Hektor efter Hatid fra Gardi, men med Glitnir fra Strandarhöfda som far.
Halfdan er kåret med 8,04 som 4-gænger 5 år gammel. Han er høj og langbenet med en fantastisk hurtig tølt som han fik 9 for til kåringen.
Halfdan skal kåres igen som 6-års og vi håber selvfølgelig på et rigtig flot resultat.

Juli
Vi har fundet navn til vores føl, nemlig Von fra Skullerup. Von betyder håb. 
3. juli
Årets danmarksmesterskaber er vel overstået for vores vedkommende. Trods skiftende vejr blev det til er vellykket stævne på Hedeland. Stine og Gullfeti deltog i 4.1 og T.1. I begge klasser satte de personlig rekord, det blev til 6,30 i 4.1 og 6,73 i T.1. Dette rakte til en 8. plads i 4.1 og dermed en b-finale, som Stine dog trak sig fra for at spare Gullfeti til T.1, hvor de endte på en 3. plads efter udtagelsen og dermed en a-finale. 
A-finalen i T.1 blev redet i bagende sol, og luftfugtigheden var meget høj så det var meget varmt for ryttere og heste. Alligevel gik det godt for Stine og Gullfeti, der placerede sig på en delt 3. plads sammen med Sys Pilegård og hendes hingst Óscar - og dermed fik begge ekvipager en bronzemedalje. Snittet blev 6,72. 
Sølvet løb Thomas Rørvang og Peyr med, og guldet blev snuppet af Ditte Søeborg og Dár, som i øvrigt også blev udtaget til VM, der skal foregå i Østrig i første uge af august. 
Alt i alt var det et super fint DM på Hedeland, og vi glæder os allerede til næste år! 
19. juni
Et smukt palomino hoppeføl efter Gullfeti og Valva er natten til mandag kommet til verden. Valva klarede selv folingen og hoppeføllet er velfungerende, så det er rigtig dejligt. Føllet har en stor stjerne og ser fin ud :-). Så skal vi til at finde navn!
18.-19. juni
I weekenden deltog Susan i Randvers DRL-stævne med Fála og Depla. Fála gik 4.3 og T.5. Det blev til en b-finale i 4.3 og en a-finale i T.5. Fála sluttede som nr. 4 i T.5.
Depla var med i byen for allerførste gang. Hun er først for nylig begyndt at finde balancen i tølten, så hun var kun med for at samle lidt erfaring. Hun gik 4.5 og T.8.  Det blev til en b-finale i 4.5 og en a-finale i T.8, hvor hun fik en fin 2. plads :-).
Depla var super nem at have med i byen. Hun syntes det var rigtig sjovt at komme ud og opleve noget og opførte sig som om hun aldrig havde lavet andet.
I finalen i 4.5 kiksede galoppen, hun syntes vist det var vældig sjovt med så mange på banen og kunne derfor ikke helt rumme at tage galoppen fra traven, som er det der virker lige nu. Men det skal der nok komme styr på med tiden.
I T.8 var hun rigtig fin og resultatet var over forventning.
Det var et rigtig hyggeligt stævne, som vi gerne deltager i en anden gang.
13. juni 
Årets Pinsestævne og Sjællandsmesterskaber er netop løbet af stablen i denne weekend. 3 dejlige dage på Nørregård i godt selskab. 
Stine havde Gullfeti med i 4.1 og T.1. I begge klasser var der et stort og stærkt felt, med trods dette blev det til en 12. plads i 4.1 med 6,17 og en 10. plads i T.1 med 6,37. Gullfeti var en anelse træt i det, så gik ikke sit bedste, så han får fri en uges tid her op mod årets DM.  
Selvom Stine og Gullfeti placerede sig et par pladser udenfor b-finale i 4.1, blev det alligevel til en b-finale pga. frameldinger, men Stine valgte at spare Gullfeti til T.1 b-finalen. Denne finale gik ganske udemærket, og de sluttede på en delt 9. plads med 6,28. 
5. juni
I denne weekend har vi været til Sydsvenske Mesterskaber på Magaretehof hos familien Montan i Sverige. Sikke et sted! Utroligt flot sted med masser af fasciliteter. Stævnet blev afviklet i bagende sol fra en skyfri himmel. Vi var allerede afsted torsdag, idet Stine skulle ride Áli i T.3 om aftenen. Stævnet startede godt for vores vedkommende idet Stine og Áli lagde sig i spidsen af b-finalen med et  snit på 5,10. Fredag stod på T.1-udtagelse på Gullfeti, hvilket resulterede i en a-finaleplads - en 4. plads med 6.43, altså Stine og Gullfetis næsthøjeste resultat hidtil. 
Lørdag bød blandt andet på 4.1. Stine og Gullfeti lagde sig i spidsen af b-finalen i 4.1 med deres hidtil højeste 4.1-resultat, nemlig 6,27. Denne b-finale skulle rides senere samme dag - og de forsvarede deres 6. plads med 6,33 og dermed fik de lov til at ride med i a-finalen som skulle rides søndag.
Áli skulle også i ilden to gange lørdag - først i 5.1 og dernæst i en T.3 b-finale. 5.1 gik rigtig fint, de fik alle fem gangarter og fik af dommerne delkarakterer op til 5,9! Snittet blev på 5,0, ganske tilfredsstillende :-). B-finalen i T.3 vandt de med 5,44 og fik dermed lov til at ride a-finalen søndag.
Søndag morgen skulle der rides 4.1 a-finale - Stine og Gullfeti blev nr. 6 med 6,07. I T.3 a-finalen fik Stine og Áli redet sig fra en 7. plads til en 4. plads med et snit på 5,33.
Til sidst skulle T.1 a-finalen rides. Stine og Gullfeti gav den alt hvad de kunne og sluttede som nr. 3 med 6,50. 
Alt i alt en ganske tilfredsstillende weekend :-).
29. maj
Vi har i denne weekend været til Kjarnis WRL-stævne. 
Stine red Áli i 5.1, T.2, speedpas og stilpas og Gullfeti i 4.1 og T.1. 
T.2 blev redet i styrtende regnvejr, og Stine og Áli startede klassen. De to første opgavedele gik udemærket, men desværre var de ikke helt enige om tempoet i 3. opgavedel og karaktererne blev derefter. I 5.1 kiksede passen desværre. Til gengæld gik stil- og speedpas ganske fint og de fik fire godkendte gennemløb. Stine og Áli vandt derudover femgangskombinationen for ungyttere og fik en flot pokal for dette :-).
Gullfeti var godt kørende og Stine og ham red først T.1 og fik deres højeste karakter hidtil, nemlig 6,60. Et flot snit når man også tænker på Gullfeti lige er kommet hjem fra kåring. De lagde sig dermed på en 4. plads og skulle ride a-finale søndag.
4.1 gik egentlig også godt, dog var de ikke enige om at skridten var en del af programmet og derfor blev karaktererne derefter. Snittet blev 6,03 og de lagde sig lige udenfor b-finale.
I a-finalen gik første opgavedel rigtig godt. Desværre trådte Gullfeti sig i anden opgavedel og fik ikke helt så højt som han plejedede. Uheldet ville ikke stoppe her, idet Gullfeti trådte en forsko af i sidste opgavedel, rigtig ærgeligt da de ellers lå til en bronzemedalje! Stine valgte at tage Gullfeti ned i skridt for ikke at ødelægge noget.
Trods dette var det en super god weekend, og et fint arrangeret stævne! :-)
9. april
I dag var vi til Thors forårsstævne på Hedeland.
Susan startede Fála i T.5 og 4.3. Fála havde travlt i T.5, så dte langsomme tempo var hurtigere end planlagt. Takten var dog fin og de fik op til 6,5 for opgaven. I øgningerne blev bevægelsen lidt flad og overgangene var ikke helt markerede nok. Samlet karakter blev 5,27, et tilfredsstillende resultat som rakte til en 4. plads.
I 4-gangen var Fála mere energifattig i tølt og trav, skridten var rimelig men galoppen kiksede helt, da Susan og Fála ikke var enige om anspring og tempo og der gik lidt væddeløb i det. Den hurtige tølt gik rimeligt. Resultatet blev 5,0, som vi var godt tilfredse med omstændighederne taget i betragtning.
Stine red Áli i 5.1. Tølt g galop var væsentligt bedre end i sidste weekend og blev belønnet med op til 6,5 og 6,0. Traven var noget 4-taktet og skridten kort. Passen var lidt usikker og derfor blev den samlede karakter kun 4,90, som dog rakte til en 5. plads. 
Vi er rigtig glade for karakterene i tølten og galoppen, der viser at arbejdet går den rigtige vej. Usikkerheden i passen tilskriver vi at Áli kort før stævnet blev skoet med såler og derfor lige skal vænne sig til det. I øvrigt et flot program der da også blev belønnet med ekstra point for god ridning.
Stævnet forløb i god stemning og dejligt vejr og vi fik indviet den nye belægning på banen.
2. april
Årets første drive-in-stævne i Dyrdilmyri foregik i dejligt forårsvejr på Fogedgårdens bane.
Stine red Gullfeti i T.! og 4.1 og Áli i 5.1.
I T.1 blev det til 6,07 og i 4.1 til 6,0. Udmærkede resultater på det her tidspunkt af året. Gullfeti skal nu rides frem mod hingsteshowet på Hedeland og kåringen i Herning sidst på måneden.
I 5.1 blev det til 5,17. Det var første gang Stine red Áli på en ovalbane og alle 5 gangarter lykkedes, hvilket var målet for i dag. Især passen var vellykket. det blev til 2 sikre gennemløb og karakterer op til 6,8 for den.
Næste stævne bliver Thors forårsstævne den. 9. april. Der skal Stine ride Áli og Susan Fála.
27. marts
I fredags den 25. marts blev Stine ringet op af sportskomiteen, der spurgte hende om hun ville ride landskamp i Helsingborg i dag. Vores miniferie i Marielyst blev derfor afbrudt en dag før tid for Stine, der hastede hjem for at pudse hest og udstyr.
I dag gik turen så til Helsingborg hvor der blev afholdt firmakeppni og landskamp i anledning af Islandshästens dag.
Der var udtaget 3 seniorer og en ungrytter til landskampen. Da ungrytteren desværre måtte melde fra i sidste øjeblik fik Stine chancen. Det var nu ikke til at se at hun kom med på et afbud og hun red et flot program. Gullfeti var i hopla, han nyder virkelig at komme med i byen.
Der blev ikke givet karakterer til stævnet, kun placeringer.
Stine og Gullfeti blev nr. 2 og sammen med de andre deltageres to 1. pladser og endnu en 2. plads betød det, at Danmark vandt landskampen.
Super flot og stort tillykke til de fire seje piger fra Sjælland! Ud over Stine og Gullfeti var det Isabelle Felsum/Viktor fra Diisa, Jeanette Holst/Jósep frá Skardi og Barbara Højlund/Íkorni fra Hessellund.
17. marts
I dag har vi taget lidt billeder af Stine og Áli. Træningen går tilfredsstillende og de skal teste deres kunnen første gang den 2. april ved Dyrdilmyris drive-in i 5.1.
Til samme stævne skal Stine ride Gullfeti i 4.1 og T.1.
5. marts
I dag har vi haft besøg af Rasmus Møller Jensen. Han skulle prøve Gullfeti for at vurdere om han er kalr til kåring i foråret.
Rasmus var meget godt tilfreds med Gullfet ig Stine fik ros for sit arbejde :-).
Gullfeti forventes fremstillet til kåringen i Herning sidst i april og Rasmus skal have ham i træning 1-2 uger inden.
Det er dejligt at få det på plads så Stine kan planlægge stævnesæsonen og den videre træning.
Vi glæder os til kåringen, det bliver rigtig spændende.
27. februar
De sidste to dage har vi været til Worldcup i Odense. Det var dejligt med et par dage hvor vi nød ikke at skulle lave andet end at se på en masse lækre heste.
Banen var super god i år og præstationerne virkelig i top, så det var en herlig oplevelse.
10. februar
Stine er blevet spurgt om hun kan ride landskamp i T.2 til Worldcup i Odense. Desværre har hun ingen T.2-hest lige nu, da Valva jo er i fol. Havde det bare været T.1 eller 4.1 så kunne hun have taget Gullfeti med, han er rigtig godt gående nu.
I stedet må vi "nøjes" med at se på og heppe på dem, der har fået plads på holdet.
16. februar
Vinteren viser sig fra en mindre charmerende side i disse dage. Voldsom blæst, frost og lidt sne. De næste dage loves der mere og hårdere frost - vi er nogen der længes efter forår og mildere vejr!
Hestene er godt i gang med føldningen men heldigvis ikke mere end at de sagtens kan holde varmen.
Valva er belvet tyk og vældig meget i fol. Hun ser helt anderledes ud end sidste gang hun var i fol men nu har hun jo også prøvet det før.
Træningen af ridehestene forløber planmæssigt. Depla har haft en lang vinterpause, men nu skal hun i gang med ridehestekarrieren igen. Susan er så småt gået i gang med arbejdet fra jorden og det bliver også hende, der skal stå for ridningen. 
2. februar
Januar er hurtigt forsvundet og med den sne og is - i det mindste for en tid!
Det er allerede lidt længere lyst og vi nyder at vi nu også kan nå at ride i skoven i hverdagene.
Træningen af hestene er godt i gang. Susan og Fála er tilmeldt Thors forårsstævne i 4.3 og T.5.Det skal blive sjovt at være deltager igen.
Gullfeti har udviklet sig godt siden sidste år. Han forventes at blive fremstillet til kåring i foråret og Stine forbereder ham inden en kåringsrytter skal overtage. Efter kåringen skal han med til enkelte stævner inden DM. Stine har meldt ham til Kjarnis worldrankingstævne i maj på Nørregård.
Stine rider i denne sæson også Áli frá Eyrarlandi, en sød 5-gænger hingst med meget gode gangarter. Stine har meldt Áli til Thors forårsstævne og Kjarnis worldranking i femgang og pasdicipliner.
3. januar
Juleferien er forbi og hverdagen i gang igen.
Vi glæder os til mange gode oplevelser i det nye år.
Susan & Jan Holmgaard Christensen - 4330 Hvalsø - tlf: +45 21759924/20223223 - mail: susjamail@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net