29. december

Fála og Óskadís har i dag fået sko på. Fála er godt i gang som ridehest igen og Óska skal startes op efter unghestepausen.  

 

25. december

Det går stadig godt med Krías tilridning. Hun har nu været på nogle både ture alene og sammen med andre. Kría er glad og går fint frem. Hun skal rides ca. en måned endnu. I dag har Trine selv prøvet hende, og hun var meget glad og tilfreds :-). Når Kría skal have pause, skal Stine tilride Mette og Jan's Glampi. Glampi er efter Kæpa og 5 år. Depla er i dag præcist 3½ år. Hun vil meget gerne med ud, så i dag kom hun med ud på banen, hvor Stine red lidt på hende. Depla har kun haft rytter på et par gange, så hun har intet lært endnu, men hun er helt ukompliceret, så hun bliver nem at gå i gang med. Vi venter dog med egentlig tilridning lidt endnu, da vi har rigeligt at ride på og Depla stadig er meget ung.  

 

25. december

Vi har i dag haft en juleridetur i stalden. Det var rigtig hyggeligt at være ude sammen.     
 

16. december

Valva har i dag været til aquatræning for første gang, hvilket hun klarede fint. Vi fortsætter i det nye år. Hun er slank igen efter at have folet og det går stadig godt med ridningen.  

 

15. december

Susan er i dag startet på nyt arbejde i Lejre Kommune. Dette betyder meget kortere transporttid og dermed mere tid til bl.a. hestene :-).  

 

10. december

Stine, Jan, Anne Marie og Sofie har i dag været hos Anne Sofie Nielsen, hvor Erlingur Erlingsson, også kaldt Elli, skulle se og prøve Pétur med henblik på kåring. Stine red Pétur kort for Elli, som herefter selv prøvede ham. Elli var begejstret for Pétur og vil gerne kåre ham næste år, hvilket vi blev meget glade for. Stine skal fortsat træne Pétur og undervejs deltage i nogle kurser med Elli. Når Pétur er klar, vil Elli kåre ham. Det bliver spændende og lærerigt at arbejde frem mod det :-).  

 

16. november

Vi har i dag taget lidt billeder af Sómi, der jo går i Nyby sammen med bla. Faxi og Klassi. Sómi ser godt ud omend beskidt :-).   


15. november

Vi har gået en tur i skoven med Depla og Kría i dag. Vi gav Depla sadel på hjemmefra og selvom hun aldrig har prøvet det før, sagde hun intet til det. Da vi havde gået lidt hoppede Stine op på hende og det syntes hun vist bare var helt fint. Hun gik glad og fornøjet frem, forrest hele vejen og med megen energi. Det var svært at se at hun aldrig havde haft sadel på og kun rytter to gange, hvor Stine har hoppet op på hende i stalden et par minutter uden sadel. Depla har altid været en helt utrolig sød hest og hun er bare helt ukompliceret. Glad, fremadsøgende og ikke bange for noget. Vi har store forventninger til at hun bliver en pragtfuld ridehest :-) Efter et stykke vej, skiftede Stine hest til Kria. Hun har jo haft rytter på lidt mere og er lidt længere i træningen. Det går fint med hende og hun er en fantastisk flot hest både uden og med rytter på. Vi red også en tur på Pétur og Valva. Det går rigtig godt fremad med Pétur. Han er endelig ved at få god energi, faktisk har han mægtig travlt, når han er ude med andre. Han bliver stærkere i gangarterne og gik i dag alle gangarter i rigtig godt tempo og lidt pas fik de også prøvet, da Pétur selv tilbød det :-) Valva gik også rigtig fint, hun bær sig bedre og bedre nu, så alt i alt var det en meget succesrig dag :-)  

 

8. november

Valva bliver redet og longeret nogle gange om ugen. Vi arbejder med trav og galop i rondellen. Målet er at få forbedret hendes balance og styrket disse to gangarter. Valva er glad og positiv at ride og hun har ingen problemet med at gå fra føllet. Fála bliver også redet lidt. Hun har dog ikke fået sko på endnu. Hun har efterhånden tabt sig en del, og selvom der er et stykke vej endnu, så ligner hun ikke længere en, der skal fole igen i morgen. 

Stine arbejder med Kria og har nu været oppe og skridte på hende et par gange i rondellen. Susan har arbejdet lidt med Depla et par gange fra jorden. Planen er at gå langsomt frem med hende, da hun stadig har lidt mere baby-look end Kria.  

 

5. november

Vi har i nogen tid haft mistanke om at Embla har ondt i ryggen. Hun har derfor været hos Falk-Rønne i dag. Hun blev thermograferet og scannet og det viste en let overanstrengelse, som kan være opstået pga. sadel, der ikke passer. Embla skal have fri i 14 dage, derefter skal hun longeres, gå som håndhest og rides i 2 måneder. Hun må dog samles i denne periode. Derefter skulle hun være fin igen. Hun vil blive thermograferet igen om et par måneder, så vi er sikre på at hun er fin inder der kræves mere af hende. Hun blev også røngtenfotograferet for spat i dag og heldigvis fundet fri :-) Vi har i sommer ekspeirmenteret lidt med nye sadler, både en bomløs, som vi dog har solgt igen og en bomsadel, der desværre er for bred, og det er muligvis der problemet er opstået. Den sidste tid har vi vendt tilbage til vores Pathfinder, som vi ved passer og så må vi se hvad vi kan finde ud af frem over. Problemet er at Susan også bruger den til Valva, og så kan vi jo ikke ride samtidig.  

 

5. november

Valva har fået sko på i dag, så nu kan vi gå igang med at ride hende for alvor.  

 

26. oktober

Vi tog billeder ved Thors følshow af alle føl. Billederne kan nu ses her.  

 

25. oktober

Stine har siddet på Depla 2 gange, kun lige kort og uden sadel. Depla er meget cool og tager sig ikke af sådanne ting, så det er rigtig dejligt. Vi glæder os til at komme rigtigt igang med hende.  

 

25. oktober

Stine har taget nye billeder af Trine og Pjakkur, som kan ses i Pjakkurs fotoalbum.            

22. oktober

Depla og Kria er kommet hjem fra sommergræs. De har udviklet sig meget siden vi sendte dem derud og ser mere voksne ud nu. De er begge blevet vældig godt i stand! :o) Stine starter Kria op når hun er faldet til og skal så tilrides i løbet af efteråret. Depla starter vi også lidt op på snart.        

 

19. oktober

Det blev et super godt følshow for vores vedkommende! Sprækur lagde ud med en rigtig fin præstation og scorede 2,73. 2,70 for gangarter og 2,75 for eksteriør. Vakandi gjorde det også flot og scorede hele 3,20! 3,40 for gangarter og 3,00 for eksteriør og hermed lagde han sig i spidsen af klassen. Han kom videre til hingstefinalen, hvor han vandt og herefter videre til "Best in show". Vakandi blev kåret som best in show og det er vi meget stolte af. Inden "Best in show" skulle "Publikums favorit" også kåres og det blev lille Sprækur, som i dag netop er blevet 8 uger! Super flot af de to unge drenge. De tog det rigtig pænt begge to og vi kunne læsse dem uden nogen problemer, så det kunne ikke være bedre. Alt i alt et super godt arrangement!          

 

14. oktober

Øvrige dyr er opdateret. Der er kommet billede ind af vores nyeste kat: Tulle.    

 

13. oktober

Vi har oprettet en salgsside. Her vil der komme egne heste til salg, når vi har brug for at reducere antallet lidt, men ellers heste, der er ejet af godt venner og som vi derfor kender rigtig godt. Lige nu er der et par gode vallakker til salg; Klassi og Blossi.       

 

12. oktober

Vi har været ude og se til Sómi. Han ser rigtig godt ud for tiden, meget nem i omgang. Vi har taget billeder af ham, som kan ses i hans fotoalbum.        

 

5. oktober Vi er kommet hjem fra årets sidste stævne. Stine havde Barði fra Gl. Essendrup med(havde redet ham 9 gange inden stævnet), som ejes af Finn Nejstgaard og som sædvanlig Embla i henholdsvis 5.1, T.2, P2 (Speedpas) og PP1(Stilpas) og 4.1, T.1. Stine og Barði kiksede desværre deres femgang lidt, idet de kun fik ½ pas på den ene langside og andre småfejl så det blev ikke til det store. PP1 og P2 gik rigtig fint i det de med god stil blev nr. 3 i PP1 og nr. 4 i P2 med tiden 10,91 på de 100 meter. I T.2 red de sig sikkert ind i en finale på en 2. plads med snittet 5,03. Embla og Stine red sig i 2 finaler. Med et snit på 5,73 i 4.1 lå de efter udtagelsen på en delt 2. plads og en delt 5. plads i T.1 med 5,33. Søndag blev en dag med meget dårligt vejr og dette gjorde det ikke nemmere for ryttere og heste. Embla var ikke helt god i T.1-finalen, da hun ikke syntes det var det fedeste vejr at gå i og Stine var også kold, men "heldigvis" gjaldt dette jo for alle ekvipager og derfor endte de på en flot 3. plads med 5,28. I T.2 på Barði gik fint og de scorede bedst på deres løse tøjler som placerede dem på en delt 3. plads. Sidste finale for os var 4.1, hvor det heldigvis stoppede med at regne og det værste blæsevejr var også ved at være væk. Det gik godt og Embla og Stine holdt deres placering, en 2. plads, dog med et noget lavere snit, 5,40. Så det var en fin afslutning på året.      

 

28. september

Hjemmesiden er opdateret, bl.a. nye billeder af Sprækur og Vakandi i deres fotoalbums, billeder af Trine og Pjakkur samt Stine og Embla fra GM i deres fotoalbums.      

 

27. september

Vi er gået igang med Fála og Valva. Stine red dem begge i dag og de var meget glade for endeliig at blive taget ud. :-) De havde masser af energi, så det er jo dejligt!  

 

22. september

Valva og Vakandi har haft smed i dag og der var masser af ros fra smeden fordi Vakandi stod så pænt, og det er jo første gang han er blevet beskåret så det er dejligt!  

 

22. september

Óskadís har fået skoene af og skal nu have en velfortjent pause. Hun er blevet rigtig fin at ride og Susan har også prøvet hende på en tur. Óskadís har nemt ved gangarterne, skiller dem ad og har masser af vilje. Hun har fine rummelige gangarter, og fint løft på trods af at hun ikke er samlet overhovedet. Hun har en kæmpe personlighed, der gør at man ikke kan andet end holde af hende - glad og samarbejdsvillig. Vi starter hende op igen til næste år.  

 

September

Vi har haft føllene ude nogen gange, hvor de har fået grime på og er blevet trukket lidt rundt med. De er også blevet vænnet til at få løftet ben osv. og har klaret det super flot.   

 

14. september

Så er Geysirmesterskaberne 2008 overstået. Det blev et fint stævne. Stine havde Sif og Embla med i henholdsvis 4.3/T.5 junior og 4.1/T.1. Stine og Sif skulle først på i 4.3 junior og det gik over al forventning, et snit på 4,73 og bl.a. et 6-tal for trav og ellers en del 5-taller. En finaleplads fik de også, som nr. 3. I T.5 gik det også godt og her kom de ud med et snit på 4,53 og en 2. plads i finalen. Stine og Embla klarede det også godt, på trods af at Stine ikke var helt tilfreds med Embla kom DM-kvalifikationen i hus i 4.1 med et snit på 5,60 og 0,03 fra den i T.1 med et snit på 5,57. I begge klasser kom de i finalen, i 4.1 som nr. 2 og T.1 som nr. 3. Finaledagen kom og Sif klarede det super flot. De holdt deres pladser i begge klasser, dvs. en 2. plads (faktisk en delt 1. plads, men efter dommerplaceringer som nr. 2) i T.5 og 3. plads i 4.3. Super flot af 6-årige Sif og endda hendes første stævne. Embla gik ikke sit bedste, men de fik 2 4. pladser i 4.1 og T.1. Til afslutningsparaden blev Embla kåret som den bedste hjemmeavlede hest i klubben og fik en plakette med hjem.            

 

6. september

Vi er hjemme fra et vellykket stævne! Faxi's ungdomsstævne var, som sædvanligt, et hyggeligt stævne. Godt vejr og god stemning. Embla og Stine klarede det super godt, i både 4.1 og T.1 lagde de sig i spidsen efter udtagelsen med henholdsvis 5,53 og 5,43. 4.1-finalen blev lidt af en gyser, da Stine og Embla lå lige hele vejen med ekvipagen, som efter udtagelsen var nr. 2. Det endte med at dommerne skulle vise deres placeringer af de 2 ekvipager og heldigvis, for os, havde 3 ud af 5 dommere Stine og Embla som nr. 1. Super dejligt! Snittet blev her 5,70. I T.1 var Embla meget træt og var derfor ikke aller bedst og de endte på en flot flot 2. plads med 5,61, igen var det tæt mellem 1. og 2. pladsen. :-) Embla gik meget frem, havde bedre form og sidst, men ikke mindst, var hun i rigtig godt humør! Dejligt.            

 

4. september

Det er ved at være tid til Faxi's ungdomsstævne. Stine har trænet lidt anderledes med Embla end hun plejer. Ture i skoven med masser af frisk tempo - kun tölt og en smule trav til sidst som belønning. Det går godt med Embla nu, så vi må se, hvad det rækker til d. 6. til stævnet.  

 

28. august

Fála's føl har fået navn: Sprækur fra Skullerup. Sprækur betyder livlig og det må siges at være sandt! Han løber glad rundt i de fineste gangarter på marken :-). Så det er et godt navn til ham for han har også sit S-lignende aftegn på krydset ligesom Sprækur starter med S. ;-)    

 

24. august

Så kom Fála's føl endelig! Søndag morgen havde Fála vokspropper, så vi holdt øje med hende hele dagen. I løbet af dagen blev hun mere og mere urolig og vi regnede med at hun ville fole om natten. Da vi gik ud omkring 22.45 så vi at Fála var meget urolig og gik med løftet hale, så vi kunne regne ud at det var ved at være. Ganske rigtigt, kort tid efter gik vandet og folingen gik igang kl. 22.59. Vi fik taget en masse billeder fra folingen! Ud kom en broget hingst, som er rigtig fin. Han kom hurtigt på benene og fandt mælken og det hele gik efter bogen. Kort efter han kom på benene, løb han rundt om Fála. Faderen er Pétur fra Oren og dette er Pétur's sidste føl i år. Det er Stine's første hest og hun er meget glad for ham. Føllet har fået sin egen side.        

 

24. august

Stine har meldt Embla til Faxi's ungdomsstævne i 4.1 og T.1. Stævnet er den 6. september. Hun har også meldt en træningshest(Sif) til stævnet i T.8 og 4.5.  

Så er der geysirmesterskaberne d. 13.-14. september, hvor også Embla og Sif er meldt til i henholdsvis 4.1/T.1 og 4.3/T.5.  

Stine har også meldt til Katulabo's boblestævne. Embla i 4.1/T.1 og Bardi fra Gl. Essendrup(Finn Nejstgaard's vallak) i 5.1, T.2, speed- og stilpas.  

 

22. august

Fála er meget tyk, så vi venter spændt på føl, mon ikke det er ved at være snart! :-)    

22. august

Vi har taget nye billeder af Vakandi i dag, som kan ses i hans fotoalbum.          

 

21. august

Det går bedre og bedre med Óskadís. Stine red undervisning på hende her den anden dag og det gav dem lige et stort skub og nu rykker Óska sig meget fra gang til gang hun bliver redet. Hun har ganske nydelige bevægelser og er meget lydig på hendes rytter. Hun har nemt ved at gå i flot form og har meget adskilte gangarter. Her er lidt billeder af hende, som er fra en af de første gange, hvor de red selv. De er kommet langt siden. Flere billeder i Óskadís' fotoalbum.        

 

16. august

Vi har været til Ishesteligaens finalestævne i dag. Embla havde ikke sin bedste dag, hun var meget energifattig og derfor ikke de bedste resultater hun og Stine har lavet sammen. 5,03 i T.3 og 5,47 i 4.2. Der er lidt billeder fra stævnet i Emblas fotoalbum.        

14. august

Stine og Embla deltager i Ishesteligaens finalestævne på lørdag den 16. august. De er kvalificeret i 4.1 og T.1. Stine er også tilmeldt på Brynja, men de kommer desværre ikke til start, da Brynja er lettere halt pga. et sår.  

 

31. juli

Valva's føl har fået navn: Vakandi fra Skullerup. Vakandi betyder vågen. Navnet blev foreslået af vores ven Mundi, tak for det! Det går rigtig godt med Vakandi, han ser godt ud, har masser af selvtillid og rigtig gode gangarter :-).  

 

31. juli

Der er oprettet en ny side; Til salg. Malou's killinger er sat til salg, der er 2 tilbage: 1 sort og 1 stribet.  

 

30. juli

Óskadís har været på sin første tur alene. I dag red Stine hende på en tur ud ad vejen, hvor Susan gik ved siden af og det gik rigtig godt. Óska er meget lydig og venlig.  

 

18. juli

Valvas føl har fået sin egen side. Han trives og glæder sig vist til snart at få en legekammerat :-).    

 

11.-13- juli

Vi har været til danmarksmesterskaberne på Birkegården på Djursland. Det var et flot arrangement med mange fine præstationer. Stine og Embla deltog i 4.1 og Freestyle. Embla har lige haft en fibersrpængning i venstre skulder og deraf 3 ugers pause. Hun blev ridbar en uge inden DM, så træningen lige op til har ikke været optimal. Heldigvis er Embla i rigtig god form. Stine fik influenza et par dage inden DM, men hun ville af sted alligevel og heldigvis var hun feberfri om fredagen hvor hun skulle ride 4.1. De red et ok program men desværre kiksede overgangen il trav og den blev derfor slet ikke så impornerende som den kan være. I skridten var Embla lidt ukoncentreret men ellers var det et rimeligt program. De sluttede på en 12. lads blandt ungryttterne. I freestyle gik det rigtig godt. Stine red et flot program og Embla var meget harmonisk at se på. Der blev vist rigtig flot ridning i klassen, så vi havde på forhnd ingen anelse om hvordan Stine og Embla blev placeret. Derfor var det en stor overraskelse, da vi fik at vide at de havde vundet og endda i alle aldersklasser! De fik et snit på 5,27, rigtig godt gået. Stine fik selvfølgelig en guldmedalje og Embla en rød roset og derudover en dækken med DM-logoet på, en ridejakke fra Toppur og en træhest fra Peter Tandrup.           

 

10. juli

Valva folede tidligt i morges. Faderen Viktor er indtil nu blevet far til 3 sorte hingsteføl og han har holdt stilen må man sige for Valva har også fået en sort hingsteføl. Han er dog muligvis glóbrun, har i al fald lyse øjne, som er et krav. Tiden må vise om han er det ene eller andet. Han er meget lille og fin, vist en rigtig sportsmodel :-). Han viser tølt og pas eller for det meste en blanding og galop. Ser ud til at have rummelige bevægelser. Valva klarede folingen selv. Vi var klar over at det var tid og så til hende flere gange i løbet af natten, vi så dog ikke folingen. Mor og søn trives i bedste velgående.        

 

2. juli

Stine har taget billeder af Trine og Pjakkur, som kan ses under Fotoalbum, hvor Pjakkur har fået sit eget album. Trine er rigtig glad for Pjakkur. Til efteråret skal de starte lidt stævner igen. :-)           

 

1. juli

Luna er i dag blevet aflivet. :-( Vi havde ikke set hende i nogle dage, men i dag kom hun så haltende hjem. Der var et stort sår midt på hendes ene forpote og hun var nærmest "barberet" på bagbenene. Derudover havde hun også et sår på det ene bagben. Måske er hun blevet kørt ned eller bidt af en hund. Dyrlægen var ikke helt sikker, men i hvert fald skulle der en operation til for at hun skulle leve videre. Derfor valgte vi at aflive, da hun jo ikke er var ung kat mere og var også meget tynd. Vi vil huske Luna, som en dejlig kat.    

 

29. juni

Sómi, Brynja, Viktor fra Diisa og Pétur fra Oren har nu fået fotoalbums. Samtidig er Næla og Depla's sider blevet opdateret med nye billeder.  

 

22. juni

Fálas første og indtil videre eneste afkom: Næla fra Bjergskoven, er blevet kåret i denne weekend på Hedeland. Vi var meget spændte på at se hende til kåringen og hun klarede sig også fint. Karaktererne var således: Tölt 7,5, trav 8,5, pas 5,0, galop 8,5, vilje/sind 8,0, form 7,5, skridt 8,0, langsom tölt 7,5, langsom galop 8,5, RID 7,44. Hoved 6,5, hals 8,5, ryg/kryds 7,5, proportioner 8,0, benkvalitet 7,0, benbevægelse 7,0, hove 7,5, man 7,0, BYG 7,64. TOT 7,52. Se mere på Næla's egen side.           

16. juni

Fála og Valva er hentet hjem fra Janne og Henrik. De har fået deres egen fold og hygger sig meget, begge rigtig føl-tykke. :-) Vi glæder os til om en måneds tid, hvor Valva har termin! Nu må vi se om hun holder den.  

 

15. juni

Så er vi kommet hjem fra et både godt og dårligt stævne for vores vedkommende. Dårligt på den måde, at Embla ikke var okay da hun kom på banen. Karakteren siger det meste - 4,83 i T.1. Embla gik ikke rent på banen og ville ikke frem. Det var rigtig ærgeligt. :-( Derfor startede de ikke 4.1 og FS.1. Til gengæld gik det over al forventning med Brynja. I FS.1 meldte alle andre 8 deltagere fra (inkl. Stine og Embla) så dér stod Brynja og Stine, som den eneste tilbage i klassen. Stine valgte at ride alligevel og det gik så fint. 5,23, hidtil deres højeste og en 1. plads ;-) Så var der alle pasdisiplinerne; P.1(250 m pasløb), P.3(150 m pasløb), Speedpas og Stilpas. Alle løb blev gennemført og bedste var P.1 og P.3, hvor de blev nr. 4 med tider på ca. 31 og 19 sek. De startede med 34 og 22 sek, så det må siges at være en forbedring på 1 dag :-) Det var første gang at både Brynja og Stine startede pasløb fra en startboks, først vidste Brynja ikke helt, hvad det betød at startboksene åbnede - "Hmm, hvad mon jeg skal nu?". :-) Det så lidt ud som om, at Brynja tænkte det, men der gik skam ikke længe før at hun sprang ud af boksen. Rigtig dejligt! Måske tager vi hende med til DM i pasløb og FS.1. :-)          

 

13. juni

Embla var nogenlunde retgående i dag og er blevet masseret og var ikke specielt øm. Vi tager Embla med til stævne i morgen og hvis hun ikke er god i opvarmningen, melder Stine fra.  

 

12. juni

Depla og Trine Mielche's Kria er kørt på sommergræs i Kattinge. Der er også andre unghopper dér og de blev rigtig glade for at få så meget plads at løbe på og nogle nye veninder. :-)          

 

11. juni

Stine og Brynja har været til Drive-in i dag og det var en succes. I 5-gang fik de for første gang passen, dog var den langsom så de fik ikke de store karakterer for det, men det blev til 4,10 i snit i 5.1. Tölten er blevet markant bedre, dette kunne ses på karaktererne fra Pinse til nu. Det laveste de fik var 4 af én dommer og ellers et par 4,5-taller og resten var 5-taller. I 5-gang kun ét 4,5-tal, resten 5-taller. Så prøvede de noget nyt, nemlig T.2, hvor de fik en fin debut. 4,73 i snit, bl.a. 5,3 fra én dommer og ét 5,5 for tölt med løse tøjler. Så det var super fint, Stine var meget tilfreds. Embla blev masseret i dag og så skal Stine ride hende forsigtigt torsdag. Hvis det går fint dér, kommer Lis og masserer igen.  

 

9. juni

Jim var her igen i går så vi kunne prøve den ene sadel igen. Den lå stadig fint, dog har Anne Marie lige været her for Embla har ikke været optimalt gående efter 1. juni. Hun har gået urent i tölt og Stine har prøvet at mærke, om det var ridemæssigt eller evt. skade. I går blev vi så enige om, at hun skulle tjekkes og det blev hun så i dag. Hun har en lille fibersprængning i skulderen - en overbeslastning simpelthen. Vi er meget lettede, da vi først troede at det var hendes gaffelbåndsskade, der var brudt op. Hun blev tjekket og det var det ikke. Desværre kommer Embla ikke med til Drive-in på onsdag og måske heller ikke Elitestævne A-klasser. Lis kommer og masserer Embla på onsdag og så må vi se, hvordan det går dér.  

 

5. juni

Stine har valgt at gå af med sine kaniner, derfor blev de i dag givet til en familie med 2 små piger, som har været her et par gange før og se kaninerne. De blev rigtig glade for at få lov til at få kaninerne, så vi håber de bliver ved med at være glade for dem. :-)  

 

2. juni

Vi satte bomløs'en til salg i går aftes og allerede nu er den solgt! Super dejligt, at det gik så hurtigt.  

 

1. juni

Jim, en sadelmager har været her i dag med en masse sadler, som vi har prøvet. Vi vil gerne have en sadel med mere støtte i til Stine og dem her var en kombination af en dressursadel og en alm., altså en blanding. De lå fint på Embla, så vi vil sælge bomløs'en og derefter købe en ny. Sadlerne bliver syet til hesten og rytteren alt efter, hvordan rytteren vil have at sadlen skal være. Man kan selv bestemme og de er ikke specielt dyre! Embla gik også super godt i dag! :-)  

 

25. maj

Sómi er i dag kommet på sommergræs med hans barndomsven og halvbror Thor. De gik sammen i 2007 og blev meget glade for at se hinanden igen. Vi synes stadig Sómi er fin. :-)        

 

19. maj

Pétur fra Oren har været i aquatræning og kan først komme til Agnar Snorri sidst på måneden, derfor har Anne Marie spurgt Stine, om hun vil ride Pétur indtil da og det vil hun selvfølgelig gerne. Han kommer nok herud og står på onsdag, så det glæder vi os til. :-)  

 

19. maj

I dag er Klassi blevet kastereret, så nu er han vallak. :-) Han har det fint på nuværende tidspunkt.  

 

18. maj

I dag er vi kommet hjem fra et vellykket stævne. Embla og Stine startede med 4.1 lørdag. De red ind på banen og fik deres hidtil højeste resultat - 5,87 (3 x 5,9, 1 x 5,8 og 1 x 5,6) og lagde sig direkte i spidsen af denne klasse! I T.1 var så målet at komme over 5 i snit, da de har ligget under dette de sidste par gange. Det var dog ikke et problem denne gang, de red sig sikkert i en b-finale på en delt 9. plads med 5,57 (1 x 5,3, 2 x 5,5, 1 x 5,7 og 1 x 5,8), men da der var et par stykker, som ikke måtte ride finale og et par stykker, der trak sig, sneg de sig lige op på en 5. plads og dermed en a-finale. I a-finalen i T.1 blev Stine og Embla nr. 6 med 5,50 og var meget tilfredse. Så kom stævnets sidste finale og Stine var lidt nervøs, da hun som sagt førte 4.1'en. Det lå meget tæt hele vejen mellem de to og 2. pladsen. De fik flotte karakterer, kun enkelte 5- og 5,5-taller, resten var 6-, 6,5- og 7-taller og de endte med at vinde med et flot snit på 6,10! Stine's absolut højeste nogensinde, så vi kunne ikke andet end være meget tilfredse og stolte. :-) Trine og Pjakkur klarede sig også godt. I T.5 fik de 3,43 (2 x 3,5 og 1 x 3,3) og var rigtig glade, da Pjakkur ikke kan øge i tölten endnu. Desværre kom de udenfor banen i 4.3, men med et enkelt 4-, 4,5- og 5-tal for tölt! Så det var rigtig flot.      

 

15. maj

Så er der åben for tilmelding til DM og Stine har meldt til på Embla i 4.1, T.1 (dog ikke kvalificeret i denne klasse) og FS.1.  

 

12. maj

Malou har fået killinger her i pinsen, i alt 5. 2 stribede som hende selv, 2 sorte og 1 skildpadde. Vi er ikke helt sikre på, hvilke køn de er endnu. Billeder kommer!  

 

12. maj

Stine har besluttet at tage Embla med til Elitestævnet C-klasser i stedet for Brynja i næste weekend.  

 

12. maj

Vi er i dag kommer hjem fra en lang stævneweekend. Vi har været til Pinsestævne og Sjællandske Mesterskaber på Nørregård i Helsinge. Stine red Embla i T.1 og fik 4,97 og i 4.1 fik de 5,63, derved blev de kvalificeret til DM 2008 på Stutteri Birkegården på Djursland, hvor Stine lige har været til talentsamling. Dette er vi rigtig glade for og vi ser frem til DM d. 11.-13. juli 2008. Stine og Embla blev bedste sjællandske ungrytterekvipage i 4.1 sammen med Ditte Søeborg, samlet blev de nr. 14. Samtidig blev de også Sjællandsmestre i freestyle ungrytter, samlet nr. 4 med et snit på 5,24. Rigtig flot. Brynja og Stine blev nr. 5 i freestyle med 5,13 og i Speedpas fik de godkendt et gennemløb med en langsom tid - 14,56, men målet var at gennemføre. I Stilpas blev de desværre ikke godkendt og i 5.1 fik de heller ikke passen. Trine og Pjakkur kom godt igennem stævnet med bl.a. 3- og 4- taller for deres tölt, 5,5- og 6-taller for trav, 5-taller for skridt og 5,5-taller for galop! I 4.5 fik de 4,30 i snit og var rigtig tilfredse. :-)  
 

4. maj

Viktor fra Diisa som Valva er ifolet med blev i denne weekend kåret og man kan vidst godt sige at det gik godt, han blev nemlig fløjhingst og også den højest kårede 4-års hingst udenfor Island nogensinde med en kåring på hele 8,27! Både for rideegenskaber, bygning og total. Delkaraktererne er: Tölt 8,5, Trav: 8,5, Pas 6,0, Galop 9,5, Vilje/sind 8,5, Form 9,0, Skridt 8,0. Hoved 8,5, Hals 9,0, Rygkryds 8,0, Proportioner 8,5, Benkvalitet 7,5, Benbevægelse 8,5, Hove 7,5, Man 8,0. Nu glæder vi os bare til at Valva foler :-)  

 

4. maj

Stine og Embla har været til talentsamling i weekenden på Stutteri Birkegården på Djursland. Det var meget fornemt, fedt sted og super forhold med god mad. De fik undervisning af Atli Gudmundsson, som er islænding og rigtig dygtig. Stine fik rigtig meget ud af det, de trænede en del tölt, så nu bliver det rigtig spændende at se, hvordan det går fremover.  

 

Maj

Stine har været ude at ride en tur på Pétur sammen med Anne-Marie på Magnus. Det gik super godt og vi fik taget lidt billeder af Pétur. Han er meget nem at ride og har fine gangarter. D. 7. maj skal han en uge i aquatræning, hvorefter han skal til Agnar Snorri Stefansson og trænes. Vi glæder os til at se, hvordan det går med ham fremover.          

 

26. april

Så er vi kommet hjem Dyrdilmyri's åbne klubstævne. Der var både op- og nedture. Stine red Embla til 5,10 i 4.1 og 4,93 i T.1. Dette rakte til 2 b-finaler. Stine fik 4,94 i T.1-finalen og i 4.1 vandt de b-finalen med 5,77 i snit så det var super godt. I a-finalen red de sig helt op på en 3. plads med 5,67 i snit så vi er rigtig glade. Brynja og Stine kom også i finaler. I T.5 blev de nr. 6 med 4,20 i snit og en b-finale, hvor de endte som nr. 8 med 4,17. Fint nok. I 5.1 fik de ikke passen i udtagelsen og endte derfor på 3,43, men i finalen fik de 1 hel pas og blev nr. 4 med 4,22. :-)  

 

16. april

Vi har i dag hentet Faxi og Klassi hjem fra aquatræning og hold da op nogen flotte heste vi har fået hjem! De har begge fået bedre bevægelse og fået strammet maverne gevldigt! Aquatræning kan klart anbefales! :-)  

 

16. april

Stine er meldt til Det sjællandske pinsestævne og mesterskaber i Helsinge d. 10.-12. maj + Elitestævne A-klasser på både Brynja og Embla. Til pinse er det 5.1, T.5, FS.1, Speed- og Stilpas på Brynja og 4.1, T.1 og FS.1 på Embla. Til Elitestævnet er det det samme, dog er det T.2 på Brynja, da der ikke er T.5. Stine er endnu ikke kvalificeret til Elitestævnet på Brynja, men vi håber hun bliver det. :-) Trine, der har Pjakkur har også meldt til Pinsestævne i 4.5 og T.5 og dette er Pjakkur og Trines første stævne sammen, hvilket de glæder sig meget til. :-)  

 

14. april

Stine har i går og i dag redet Pétur fra Oren, som Fála er i fol med. Han er kommet hjem fra Dorte Rasmussen til Anne-Marie, der ejer ham og hun har spurgt Stine om hun er interesseret i at ride ham lidt. Pétur er meget sød og nem og har meget fine adskilte gangarter. Stine er meget glad for at få lov til at ride lidt på ham.  

 

9. april

Klassi og Faxi er sent afsted i en uges Aquatræning hos Healthy Horse. Vi håber på et godt resultat om en uges tid. :-)  

 

6. april

Vi har taget billeder til Thor's forårsstævne, som kan ses her.  

 

5. april

Bardi fra Gl. Essendrup er i dag ankommet til os og indtil onsdag d. 16. april skal Stine ride ham. Hun har lånt ham af Finn Nejstgaard og skal i efteråret starte et stævne på ham. Det bliver sjovt at se, hvordan der går for de to. :-)  

 

5. april

Årets første stævne er overstået og det gik godt. Stine red Embla i 4.2 og T.3 og Brynja i 5.2 og T.5. Embla fik 5,40 i 4.2 og 5,07 i T.3. Fint nok, når hun nu ikke har været helt på toppen her på det sidste. Brynja fik 4,70 i T.5 og i 5.2 blev de disket pga. en misforståelse lige inden 1. paslægning. Brynja snublede over hegnet og trådte ud ove så de kom udenfor banen. Desværre, men der er ikke så meget at gøre ved det. :-( Bedre held næste gang. :-) Samtidig meldte vi både Brynja og Embla til Ishesteligaen.  

 

2. april

Stine har meldt Brynja og Embla til Dyrdilmyri's åbne klubstævne d. 26.-27. april i henholdsvis 5.1/T.5 og 4.1/T.1. Hun har også meldt Brynja til Elitestævnet B-klasser d. 17.-18. maj i 5.1, T.5, Speedpas og Stilpas. Trine, som købte Pjakkur har også meldt sig til i 4.3 og T.5. Det bliver spændende, at se hvordan det går for begge. :-)  

April

Embla har været til dyrlægetjek hos Hestedoktoren, da vi var i tvivl om der var noget galt med hende. Heldigvis var hun sund og rask og var "bare" meget øm i sin krop efter spark på Nørregård m.v. Embla fik en kiropraktisk behandling og skal stå stille 2 dage. Herefter kan Stine starte hende stille og roligt op igen. Forhåbentlig kan de starte til stævne i næste weekend hos Thor.  

 

Marts

Stine er blevet tilbudt, at komme med til en talentsamling i Jylland - Djursland d. 3.-4. maj fordi hun er med på Ungdomstalentholdet. Der vil blive undervist af en islænding - Atli og samlingen vil blive betalt af DI, dog skal man selv betale transporten. Dette har vi sagt ja til og Stine glæder sig meget.  

 

Marts

Næla, Fála's datter, er sendt i træning hos Isabelle med henblik på kåring til sommer. Vi håber på, at der kommer noget godt ud af det. :-)  

 

Marts

Vi har taget billeder af Klassi frá Árdal. Se billederne på Megapixel.  

 

Marts

Fála er blevet kørt ud til Janne og Henrik og går nu sammen med bl.a. Sómi :-). Hun hygger sig med at have barsel og være tyk. :-). I stedet er Óskadís kommet hjem og har fået sko på for første gang. Det tog hun nogenlunde pænt og vi regner med snart at gå stille og roligt i gang med hendes egentlige tilridning. Óskadís vil blive arbejdet lidt fra jord og skal inden ridningen i aquatræning nogle gange for at styrke balance og muskler.  

 

9. marts

Vi har i dag taget billeder af Gammur frá Árdal. Gammur ejes af Janne Knudsen og Henrik Falster Hansen www.dagur.dk. Gammur er efter Keilir frá Miðsitju og en kåret hoppe; Ögrun fra Kirkjubæ. Gammur er 2 år og hingst. Han er stor og imødekommende med gode gangarter og med masser af power. Se flere billeder af Gammur på Megapixel.         

 

1. marts

Vi har solgt Pjakkur fra Lille Nørregård. Pjakkur, som indtil nu har været ejet af vores venner på Langeland, er solgt til en pige fra vores lokalområde - Trine Petersen. Trine har redet Pjakkur mange gange i den seneste tid og hun er rigtig glad for ham. Stine har trænet Pjakkur den sidste 1½ måned og hun har lært ham at tølte. Der skal selvfølgelig fortsat arbejdes med at gøre tølten mere flydende og sikker, så Pjakkur bliver hos os et stykke tid så Stine kan hjælpe Trine med at få al ting til at fungere optimalt. Pjakkur har meget markerede bevægelser og flot løft i tølten og sammen med hans flotte grundgangarter, gør den ham til en rigtig velgående hest, som vi glæder os til at se med Trine på konkurrencebanerne i fremtiden. Vi ønsker Trine og Pjakkur al mulig held og lykke i fremtiden. 

 

1. februar

Stine har fået lov til at komme op til Isabelle 4 dage i vinterferien (uge 7) og få undervisning. Da Stine ikke rigtig har tid i næste uge til at ride så meget, var det nemmere at Embla kunne komme op til Isabelle i den uge indtil Stine skal derop og så kan hun jo også lige hjælpe med lidt finpusninger på Embla. Det bliver så til 10 dage og hun kommer af sted i morgen.    

 

17. januar

Susan og Jan har i dag været til intro-kursus i førstehjælp i vores klub Thor. Kurset var med en dyrlæge fra www.vetteam.dk. Det var meget underholdende og lærerigt og kan varmt anbefales.    

 

16. januar

Vores vandværk er gået i stykker. Der har været reparatører på men de kunne ikke umiddelbart lave det, så de kommer igen i morgen. Jan har købt vanddunke og lånt en palletank af nogle venner, så der er vand til både os og heste. Det besværliggør alting en del, så vi håber at det lykkes at finde fejlen snart.    

 

15. januar

Vi er i dag startet til aquatræning med Embla og Brynja. Embla var utryg ved at gå ind på løbebåndet, men da først hun først var inde, arbejdede hun rigtig fint. Hun har en god balance. Brynja gik lige ind og hun så ud til at nyde vandet. Hun tager lange skridt men skal have forbedret balancen. Vi glæder os meget til vi har fået trænet nogle flere gange, så vi kan se hvordan efffekten er.    

 

14. januar

Stine har i dag for første gang redet Brynja med bid og det gik super godt.    

 

11. januar

Stine skulle fodre kaninerne og Balou i dag, men hun kunne ikke finde Balou. Det viste sig at Balou havde lagt sig til at dø, formentlig af alderdom. Balou var et kærligt marsvin og meget kælen og blev omkring 6-7 år så det er en rigtig flot alder af et marsvin. Balou vil blive husket!
 
11. januar

Embla, Brynja og Klassi har i dag fået ordnet tænder. Brynja er indtil nu kun redet i rebgrime, fordi vi vidste hun havde tandproblemer, så det bliver spændende at prøve hende med bid på.    

 

4. januar

Depla har problemer med tynd mave. Det er et vinterfænomen og vi har prøvet forskellige ting uden større virkning. Hun er glad og i fin foderstand og der er ikke umiddelbart nogen årsag at finde. Vi har besluttet at give hende hø i stedet for wrap, for at se om det har nogen effekt. Vi vil fodre hende seperat, for at være helt sikker på hvad hun får og derfor har vi i dag hentet hende hjem. Hun kommer på boks om natten og går sammen med en anden hoppe på fold om dagen. Hun har fået gærkultur i nogen tid og det fortsætter vi med.    

 

Januar 2008

Hesteakriviteterne fylder meget i vores hverdag og også 2007 bød på en masse oplevelser. Vi fik Valva kåret, desværre blev hun skadet undervejs og kom derfor ikke til omridning. Vi føler det derfor lidt som "en halv kåring" og planen er at hun skal fremstilles igen på et senere tidspunkt. Hun har gået et par stævner i år bl.a DM med Stine og er herefter sat i fol med Viktor fra Diisa. Viktor har en super afstamning og tegner meget lovende, så det er et føl vi ser meget frem til. Sómi blev født på Lasses fødselsdag :-). Stine, Jan og Susan var til kåring i Herning, så Lasse fik fornøjelsen af at lære ham at kende først. Sómi er vi meget glade for. Han er super charmerende og har et helt fantastisk sind. Han var med til følshow på Tuse Næs, hvor han fik en fin bedømmelse og blev samlet nr. 2. Han opførte sig eksemplarisk, ligesom han gør i alle andre henseender. Sómi forbliver hingst indtil videre. Vi har deltaget i en masse undervisning, kurser, ture, stævner mv... Stine og Fála har klaret sig godt, blev bla. Sjællandsmester og Danmarksmester i Freestyle, vandt 4.1 til Det Sjællandske Ungdomsstævne og har opnået en masse andre flotte resultater gennem året. Fála er i sommer sat i fol med Petur fra Oren, en smuk unghingst med en god bygningsbedømmelse, der forhåbentlig opnår fuldkåring i år. Fála hygger sig med sin drægtighed. Hun mener selv hun er gårdens prinsesse med en masse privilegier :-). Føllet er Stines og hun har selv betalt alle udgifter i forbindelse med bedækningen. Vi har startet Óskadís op med lidt arbejde fra jorden og så er hun redet 5 gange. Hun har nu lang ferie, hvor hun hygger sig med veninderne. Stine har haft travlt hele året med ridning af forskellige heste. Nu er det Embla, der skal prøves af på ovalbanerne i 4.1 og T.1 og Brynja i 5.1 og T.2. Embla har tidligere gået et par stævner i samme klasser med Susan og Isabelle mens Brynja er et ubeskrevet blad. Det bliver spændende. Udover de to rider Stine også Klassi, som er en ung hingst med et super godt sind. Susan har redet enkelte stævner men mest været engageret i arbejdet omkring hestene og diverse klubarbejde. Nu rider hun et par unge vallakker i det omfang, der er tid til det. Jan er som altid chauffør til undervisning, stævner mv. og iøvrigt den, der sørger for at hverdagen hænger sammen for os andre :-) Lasse foretrækker fodbold, computere og diverse spillemaskiner. Han vil altid gerne dyste med os andre og vi synes det er dejligt med lidt adspredelse :-) Vi måtte sige farvel til en del dyr i 2007. Det er hårdt, når de er så stor en del af vores liv men også en del af det ansvar, vi  må tage, når vi har valgt at have dem. Mysla, Elliot og Mille havde vi haft i rigtig mange år og det er underligt at de ikke er her mere. Vi vil mindes dem med glæde.    

 

 

Susan & Jan Holmgaard Christensen - 4330 Hvalsø - tlf: +45 21759924/20223223 - mail: susjamail@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net