27. december

Salgsiden er opdateret med en ny hest: Freyja fra Solholt, ejet af Trine Mielche. Stine red Freyja til Geysirmesterskaberne i september og blev nr. 2 i 5.1.        

 

Derudover er der kommet 2 videoer af Embla, fra kåringen 2005 og Elitestævnet C-klasser 2008, hvor hende og Stine vandt.    

 

24. december

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul!            

 

23. december

Susan har i dag taget nye billeder af Gullfeti og Stine. Det er første gang han bliver redet efter sin juleferie ;-).         

 

December

Så kom der sne - og hestene synes rigtig godt om det :o). Vi har taget billeder af dem, da de virkelig gav den gas i dag! :-) Se billederne på megapixel.   

 

5. december

Gullfeti får nu 14 dage - 3 ugers ferie :-). Så har vi "kun" Embla at ride på, og prøver at starte Fála lidt op igen.    

 

22. november

Vi har kørt Sómi ud til Henrik og Janne igen. Sómis to venner Gammur og Odinn blev rigtig glade for at få deres ven "hjem" igen og det samme gjaldt vidst for Sómi :o).    

 

12. november

Valva har fra i dag af pause indtil omkring jul - det har hun i hvert fald gjort sig fortjent til efter en god sæson. Hende og Depla har fået skoene af i dag.    

 

7. november

Vi har taget nye ridebilleder af Depla, da hun er blevet rigtig fin og skal have en god velfortjent unghestepause i løbet af næste uge :-). Se flere billeder i Deplas fotoalbum.           

 

31. oktober

Vi har i dag haft Sómi på banen for at tage nogle billeder af ham.       

 

31. oktober

Billeder fra Dennis-kursus, som vi var til i august, er nu lagt på megapixel.  

 

24. oktober

Vi har i dag hentet Sómi hjem. Han er blevet stor - 141 cm i stang. Vi vil bruge lidt tid på at håndtere ham og lære ham lidt bedre at kende :-). Vi skal beslutte om han skal kastreres eller forblive hingst. 

Billeder fra sammenlukningen af både Vakandi, Sprækur og Gullfeti og derefter Sómi kan ses på megapixel. 

 

18. oktober

I dag har vi afholdt følshow i Thor. Det var en meget vellykket dag og i frokostpausen fremviste Stine Gullfeti. Han var utrolig god i dag og gik super godt. Folk var meget positive over fremvisningen så det kunne ikke være bedre :-).  

 

17. oktober

Så har Gullfeti været til sit første stævne - Mikrostævnet - hvor Stine red ham i 4.3 og T.5. Vi var heldige med vejret, så det var dejligt. I T.5 fik de 4,60 og lå på en delt 1. plads, men blev nr. 2 efter dommerplacering. De havde lidt problemer med takten i den langsomme tölt, men Gullfeti klarede det ellers flot. I 4.3 gik det bedre, de fik et snit på 5,20 og vandt på trods af 3 forkerte galopanspring og taktproblemer i langsom tölt, trav og øgninger. Så det var meget tilfredsstillende karakterer! Hvis de havde redet rigtig galop hele vejen havde de fået 6 - 6 - 6,5 og fik også et 6-tal for trav og skridt. Alt i alt et hyggeligt stævne! :-) Billeder fra stævnet kan ses på megapixel.

 

14. oktober

Vi har i dag taget billeder af Trines Kría. Hun er blevet super fin og Trine overtager hende selv i løbet af november :-). Billederne kan ses på megapixel.         

 

11. oktober

Vi har i dag fundet vores røde hankat Simba død :-(. Vi ved ikke hvad han er død af, men det kan jo være mange ting.
Vi vil huske Simba som en af vores snakkesagelige staldkatte. Vi kan glæde os ved, at han har haft mange gode år her os år.    

 

10. oktober

I dag har Stine fremvist Gullfeti til følshow i Nordsjælland. Det gik super godt og Gullfeti er en fornøjelse at have med i byen. Der er intet stress over ham og han opfører sig eksemplarisk på trods af, at der til følshow er fyldt med hopper og føl ;-). I takt med at Gullfeti og Stine lærer hinanden bedre at kende, bliver de bedre og bedre :-).    

 

7. oktober

Vakandi og Sprækur er nu kommet hjem igen. Vi hentede dem hjem fra unghestefold og de tog som sædvanligt det hele i stiv arm; gik direkte op i traileren og ud igen. Der var intet stress da de kom ud på fold her hjemme heller. Dejligt med sådan et par velopdragne hingsteplage! De er meget snakkesagelige :-).    

 

29. september

I dag kom Gullfeti frá Árbakka her hjem. Gullfeti ejes af Michael Hembo og er en nykåret 5-års 4-gænger hingst. Han fik 7,98 i RID og 7,87 i BYG, 7,92 TOT. Delkarakterene for RID lød således: 9 for form under rytter, 8,5 for tölt, langsom tölt, galop, langsom galop og vilje/sind, 8 for trav og skridt og 5 for pas.
Stine skal ride Gullfeti til stævner næste år, men inden da skal de ride følshow i Nordsjælland d. 10. oktober og i Thor d. 18. oktober. Derudover skal de ride også ride Mikrostævnet i 4.3 og T.5 d. 17. oktober. Vi er meget glade for at Michael har valgt Stine til at ride og fremvise Gullfeti :-).            

 

27. september

Susan og Stine har i denne weekend været på kursus Ómar Pétursson i Thors ridehus. Det var meget sjovt at prøve og også meget lærerigt.    

 

13. september

Geysirmesterskaberne er nu overstået. Stine deltog på 3 heste: Valva, Embla og Trine Mielches Freyja. Stine og Valva tog to geysirmesterskaber med hjem: 4.1 junior og T.2. I 4.1-udtagelsen fik de 5,73 og dermed førte de klassen. Faktisk var det den højeste 4.1-udtagelse til stævnet blandt alle. Stine red også Embla i 4.1, de fik 5,43 og en 2. plads. Stine valgte at ride Valva i finalen og vandt den med 5,47. Valva og Stine tog som sagt også et klubmesterskab i T.2, hvor de nåede deres udtagelsesmål for i år: at komme over 6 i snit. De fik 6,07 og bl.a. 6,5 af én dommer. Hermed førte de klassen og bibeholdt deres placering i finalen, hvor de fik et snit på 6,04! Dette var en super god afslutning på deres stævnesæson i år :-). Embla klarede det også flot i sin töltklasse - T.1, hvor udtagelseskarakteren blev 5,43 ligesom i 4.1. Dermed lå hun og Stine i spidsen! I finalen blev de nr. 2 med et flot snit på 5,61! :-) Stine og Freyja klarede sig også ganske pænt. Stine red Freyja 4-5 gange inden stævnet, og de skulle ride 5.1 og T.1. De startede med 5.1, hvor det gik udemærket, dog kiksede passen på den ene langside, så det kostede lidt i karaktererne. De fik et snit på 4,07, højeste karakter var 4,8. Dette rakte til en 4. plads og dermed finale. T.1 gik også fint, hvor de fik et snit på 4,93 og en 6. plads. I B-finalen blev de nr. 7 og snittet blev 5,06. I 5.1-finalen gik det over al forventning og Freyja var 100% med Stine hele tiden. For hver gang de var på banen gik det bedre og bedre. De red sig op på en 2. plads med et snit på 5,26! Bl.a. et 6-tal for tölt og trav, 6 i snit for galoppen (et enkelt 6,5-tal) og 2 5-taller for pas. Vi tog billeder til stævnet, som også kan ses på megapixel.                                

 

5. september

Vi har i dag været til Faxi's åbne ungdomsstævne. Det var et godt stævne på trods af det våde og triste regnvejr. Stine og Valva klarede det super godt og kom et stykke over 6 i snit i T.2-finalen! De startede med 4.1, hvor de lagde sig i spidsen af klassen med 5,57 i snit. Finalen vandt de med 5,77. I T.2 gik det også godt, de fik et snit på 5,90 og lagde sig også her i spidsen. Bl.a. fik de 6,8 af en enkelt dommer! I finalen var vejret slet ikke optimalt, der kom et ordentligt regnskyld, men alligevel gik det super godt. De fik 6,29 i snit og vandt! :-) Herunder ses hele finaleresultatet:  

 

Stine Holmgaard Christensen - Valva fra Rosenlund

ANY 6,5 - 6,5 - 6,0 - 6,0 - 6,5 = 6,33

SLOW 6,0 - 6,5 - 6,0 - 5,5 - 6,5 = 6,17

INGE 6,5 - 7,0 - 6,0 - 6,0 - 6,5 = 6,33  

TOT 6,29    

 

30. august

Vi har i denne weekend deltaget i Historisk træf i Sagnlandet Lejre. Det var et arrangement, der blev arrangeret af vores klub Geysir og det var meget succesfuldt! Mange forskellige islandshestefolk i mange forskellige målgrupper blev samlet i ét arrangement, helt fra oldtids- til nutidsryttere. Susan og Stine red på Embla og Valva og var nutidsryttere. Susan fremviste gangarter på Embla og Stine fremviste gangarter på Valva. Derudover fremviste Stine også freestyle på begge hopperne. Det var meget sjovt at være med, der var en utrolig god og positiv stemning blandt alle og Sagnlandet var meget glade for arrangementet også. Vi tog billeder til arrangementet, som kan ses på megapixel. Tak til alle for en dejlig weekend :-).                

25. august

Malou har fået killinger igen - 6 dejlige misser. 5 stribede hanner og 1 sort hun :-).    

 

23. august

Susan og Stine har i denne weekend været på Dennis-kursus i Vig i Odsherred. Det var meget lærerigt og de fik begge meget ud af det. Om lørdagen var der eneundervisning om formiddagen og holdundervisning om eftermiddagen. Om søndagen var der eneundervisning i længere tid end om lørdagen.     

 

18. august

Vi har i dag været ude og se til Vakandi og Sprækur og taget billeder af dem. De er efterhånden blevet store og er flotte i deres sommerpels :-).         

 

15. august

Vi har i dag afholdt Ishesteligaens finalestævne i Thor. Det var på trods af den regnfulde morgen, et godt og vellykket stævne. Stine og Valva deltog i 4.2 og T.2 og fik DM-kvalifikationerne på plads i begge klasser til næste års DM Sport. I T.2 fik de 5,80, som rakte til en 4. plads og i 4.2 fik de 5,77, som rakte til en delt 6. plads. I T.2-finalen fik de 5,75 og endte på en 3. plads. Da der blev plads i 4.2-finalen, red de også den og endte på en 4. plads med 5,83.  

Nanna og Næla deltog også og fik en 3. plads i 4.3 med et snit på 5,30 - tillykke til dem :-).  

Om aftenen afholdt vi rytterfest, hvor alle Ishesteligavinderne blev præmieret samt, at vinderne af Ishesteligalotteriet blev trukket ud. Disse kan ses på Thors og DIs hjemmeside.      

 

14. august

Vi har taget billeder af Depla - hun er ved at blive rigtig flot og får flere og flere muskler.        

 

14. august

Alle Malous killinger er nu solgt. De har fået gode hjem og vi ønsker de nye ejere held og lykke med de nye familiemedlemmer.  

 

31. juli

Vi har i dag købt ny sadel til Valva. Det er en Park Hall, som er syet på mål til Valva. Vi har selv været med til at udvikle den og den er syet hos en af Englands bedste sadelmagere. Det er en super sadel, perfekt at sidde i og i særdeles god kvalitet. Kan absolut anbefales og vi glæder os bare til vi får mulighed for at købe en eller to mere til de andre heste :-). Park Hall-sadlen forhandles af Jim tlf: 40681056.          

 

26. juli

Malous killinger, som blev født d. 3. maj, er salgsklare i dag og til salg. De to hunkillinger er allerede afsat, men ikke hankillingerne.       

 

12. juli

Vi tog billeder til DM Sport, og de kan nu ses på megapixel.  

 

5. juli

DM Sport 2009 er vel overstået. Det har været en dejlig weekend med skønt vejr, god stemning og ikke mindst de bedste ekvipager fra hele landet at kigge på. Valva og Stine klarede det rigtig flot. De skulle på fredag formiddag i T.2-udtagelsen og lagde sig i spidsen af dem der havde været på indtil videre med et snit på 5,90 (5,3, 5,6, 6,0, 6,1, 6,4). Dog blev de slået af en anden ekvipage og var derfor nr. 2. Senere om fredagen skulle de på i 4.1. Det gik godt indtil 4. opgavedel, nemlig trav, som Valva ikke lige havde tænkt sig at tage. Først på næste kortside fik de traven, dvs. kun ½ runde trav - øv øv - men det er jo hvad der kan ske når man laver hesten og til en T.2-hest :o). Alligevel fik de et snit på 5,40 og dermed en 14. plads. Hvis de havde travet hele vejen havde snittet været 5,80 og en 7. plads. Lørdag skulle de ikke på, så her var der tid til at kigge på alle de andre og slappe af. Rytterfesten var rigtig hyggelig med god mad, musik og stemning. Søndag var finaledagen, hvor alle de danske mestre skulle findes. Valva og Stine skulle på kl. 14 i T.2 junior/ungrytter a-finalen. Det gik godt for dem i de to første opgavedele, men knap så godt i den sidste med de løse tøjler da Valva rullede en del. Snittet blev 5,21 og de fik en bronzemedalje for ungryttere, hvilket også er meget flot, specielt fordi de kun har redet T.2 i 1½ måned :-).                  

 

21. juni

Vi har i denne weekend været til Dyrdilmyris åbne klubstævne på Fogedgården i Tisvilde. Dette var det sidste stævne inden DM. Embla og Stine havde ikke deres bedste stævne denne gang, det blev til 5,00 i snit i 4.1 og 4,63 i T.1, men man kan jo ikke vinde hver gang ;-). Til gengæld var Valva og Stine helt på toppen. Efter T.2-udtagelsen lå de i spidsen med både deres og Stines højeste udtagelseskarakter nogensinde - et snit på 5,97 og dermed også en plads i Ungdomselitegruppen. I 4.1 fik de et snit på 5,50 og dermed en delt 6. plads, men en trak sig så de kom også her direkte i a-finalen. I 4.1-finalen fik de en delt 4. plads med et snit på 5,37 og Stine blev klassens bedste ungrytter. I T.2-finalen fik de et snit på 5,71 og vandt klassen. Efter dette stævne bliver det meget spændende at se hvordan Valva og Stine klarer sig til DM :-).                

 

14. juni

Stine har meldt om til DM fra T.1U til T.2U, da hun satser på at ride T.2 lige for tiden.  

14. juni

Elitestævnet A-klasser er overstået. Stævnet startede i regn- og blæsevejr, men heldigvis endte det med solskin :-). Stine red Embla i T.1/4.1 og Valva i T.2/4.1. Embla og Stine skulle på i uvejret fredag eftermiddag i T.1, men de klarede det fint - på trods af vand på banen og modvind den ene vej - og fik et snit på 5,37. 4.1 om lørdagen gik bedre end sidste weekend, denne gang endte de på 5,40. Valva og Stine skulle på i T.2 lørdag formiddag og det gik meget bedre end sidste weekend - de fik et snit på 5,37 og en DM-kvalifikation. Dette rakte til en 9. plads og bedste ungrytter. I 4.1 fik de 5,43. Søndag formiddag fik vi at vide, at der var nogle ryttere der havde trukket sig i T.2, så der blev plads i T.2 a-finalen, så vi tog afsted igen. Valva klarede det flot og lyttede til Stine. De endte på en 6. plads ud af 6 med 5,54 i snit og bedste ungrytter.                  

 

1. juni

Vi har i denne weekend været til Sjællandske Mesterskaber og Pinsestævne på Nørregård i Helsinge. Det var en rigtig god weekend med utrolig godt vejr og stemning. Stine red Valva og Embla i 4.1/T.2 og 4.1/T.1. Embla kom med i stedet for Otur og da Stine ikke ville ændre på klasserne valgte hun at forsøge sig med T.2 på Valva, som Otur skulle have gået. Stine nåede at træne det 4 gange i løbet af ugen og Valva forstod hurtigt pointen i det. Til stævnet gik det knap så godt i opgavedelen med løse tøjler, da en rytter foran Stine og Valva red afsted i frisk tempo og Valva syntes det var sjovt at løbe med :o) - så det blev til hurtigere tempo tölt og lidt galop af og til ;-). Det kan jo ske og Valva er ikke så erfaren i denne disiplin endnu. 4.1 gik fint, snittet blev til 5,40. Embla blev som sagt taget med i stedet for Otur og Stine har ikke redet hende så meget pt. så derfor er hun lidt tyk, men alligevel klarede hun det rigtig flot. I 4.1 fik de 5,20 og i T.1 fik de en DM-kvalifikation - 5,60 i snit. Det var vi meget glade for. Nanna red også Næla - Fálas datter - i 4.3 og T.5. I 4.3 blev det til en flot 2. plads efter udtagelsen med 5,40 og i finalen endte de på en 3. plads med 5,60! Super flot af Nanna og Næla!                

 

26. maj

Otur er i dag blevet hentet og kørt til Vinkærgård igen. Vi har valgt ikke at købe ham pga. forskellige årsager. Stine har været glad for at låne ham og han var faldet godt til her. Vi håber at hans ejer Kim finder en god ny ejer til ham.  

 

24. maj

Det kniber med at nå at ride alle vores hopper og da vi pt. ikke vil sætte nogen i fol, har vi besluttet at sælge Embla og Fála, men kun hvis vi kan finde de rigtige hjem!     

21. maj

I dag har vi været til Faxi's Kr. Himmelfartsstævne. Igen et dejligt stævne med godt vejr og god stemning. Stine havde Otur med i 4.1 og T.2. De startede med T.2. Otur var meget afslappet og lyttede fint til Stine, og de fik et flot snit på 5,63 og kom direkte ind på 1. pladsen. Dette var vi utrolig glade for, endnu en DM-kvalifikation til Stine. I 4.1 gik det også ganske fint, Otur sprang en enkelt gang i trav, men Stine fik det rettet og de fik et snit på 5,20. Dette førte til en 6. plads. I T.2-finalen startede Otur med at slå over i galop i den første opgavedel, så karaktererne var ikke de bedste. Det gik meget bedre i 2. og 3. opgavedel og Stine og Otur fik både et 6,5 for den 2. opgavedel og for den 3. opgavedel. De sluttede med et snit på 5,67 og vandt klassen.            

 

Maj

Stine har meldt Valva til DM Sport 2009 i 4.1U og T.1U. Det foregår igen i år på Birkegården i Jylland.  

 

17. maj

Vi har været til Pytlas forårsstævne i weekenden. Stine red Otur i 4.2 og T.2 og Valva i 4.2 og T.3. Valva fik 5,30 i T.3 og 5,53 i 4.2. Dette førte til en 5. plads i T.3 og en 6. plads i 4.2. Otur fik 5,00 i 4.2 og 4,53 i T.2. Stine og Otur skal lære hinanden at kende. I 4.2 b-finalen fik Stine og Valva et snit på 5,30 og kom på en 9. plads. I T.3-finalen fik de et snit på 5,44 og blev nr. 2. Valva var rigtig fin og Stine var meget tilfreds med hende.          

 

24. april

Vi har i dag været på Vinkærgård for at prøve Kim Bugges vallak Otur fra Vinkærgård. Stine skal have Otur på prøve i ca. 3 uger og så må vi se om det er noget for os.   19. april Så er vi kommet hjem fra Det Sjællandske Ungdomsstævne på Nørregård. Stine red Valva i 5.2 og T.3. Valva gik rigtig fint i T.3-programmet, men fik ikke så højt som sidst. De fik et snit på 5,37 og gik videre til finalen på en 2. plads. 5.2-programmet gik også fint, det var egentligt lidt et sats at prøve passen på Valva, så Stine var ret nervøs, men de leverede et fint program og fik et snit på 4,53 og en 3. plads. I T.3-finalen bevarede de deres 2. plads og fik et snit omkring 5,33. I 5.2 gik det rigtig godt, Stine var knap så nervøs denne gang og gik lidt mere til Valva i passen. De fik bl.a. et 5-tal for pas og snittet endte på 5,12. Dette blev til en delt. 3. plads - kun 0,02 fra 2. pladsen :-).         

 

10. april

Vi har i dag været til et hyggeligt og vellykket stævne - Thors påskestævne - med godt vejr og god stemning. Stine havde Fála og Valva med, begge i 4.2 og T.3, og det blev til 3 DM-kvalifikationer. I 4.2 var det Valva, der skulle først på og hun leverede et fint program - fik et snit på 5,70 og en 6. plads. Fála gik også fint og fik et snit på 5,60 og en 7. plads. Det var over al forventning med begge! I T.3 fik Valva et snit på 5,80 og Fála 5,23. Dette førte til en 5. plads til Valva. Da der var en, som trak sig i 4.2-finalen valgte Stine at trække Valva, så Fála kom med i finalen. Dette blev til en flot 4. plads. I T.3 blev det til en 5. plads.             

 

31. marts

Óskadís er solgt til Helle Brønnum, Ledøjegaard. Helle har været og prøve Óska et par gange og vi har testet Óska ved at ride hende nye steder og med håndhest mv. Óska er ved at være meget stabil og hun har klaret alle situationerne fint. Helle skal bruge Óska til fortrinsvis tur og distanceridning og vi tror at Óska vil trives med det. Vi ved at Óska får det godt og er meget glade for at Helle ville købe hende.   16. marts Vores ungheste er ved at blive store og lige pludselig har vi alt for mange rideheste. Vi må erkende at vi ikke har tid til dem alle, derfor har vi taget den store beslutning i første omgang at sætte Óskadís til salg. Óskadís er tilredet og klar til at komme videre. Hun er en sjov hest som fortsat vil udvikle sig meget, men hun har nu lært de mest grundlæggende ting og hun kan rides alene og med andre på bane og tur. Se Óskadís´ egen side og annonce under "Til Salg".  

 

23. februar

I weekenden var vi til Toppurs vinterstævne og Elitefølshowet. Det var tæt på at vi ikke kom af sted, da Stine fik maveinfluenza et par dage inden. Hun var ikke frisk, da vi kørte af sted fredag men kom sig dog godt nok til at kunne ride og i løbet af weekenden, blev hun helt frisk igen. Stine og Fála red et par pæne programmer. Desværre var karakterniveauet generelt noget lavt syntes vi, men det blev da til en b-finale i T.3 med 5,17 og en a-finaleplads i 4.2 med 5,27. I finalerne kom de på en delt 10. plads i T.3 og en 6. plads i 4.2. Vakandi blev desværre dømt lidt ned i forhold til Thors følshow. Han klarede ellers hele turen til UG. Han stod eksemplarisk i traileren på hele turen og opførte sig pænt i sin boks i de 2 døgn, han måtte være der. Vi gik et par ture med ham og der var han også meget velopdragen. Til fremvisningen syntes han imidlertid at det måtte være tid for at lege, så han løb og nappede i et af de andre føl, for at få en leg i gang og så blev det altså ikke til den store opvisning rent gangartsmæssigt :-). Vi er nu ret stolte af ham alligevel, for vi blev overbevist om at han har et fantastisk temperement og bevægelserne ved vi jo er gode. Det var en hyggelig weekend og tak til Toppur for det fine arrangement.  

 

16. februar

Så er der ikke så lang tid til, at vi tager til Jylland til stævne og elitefølshow. Vi skal have Fála og Vakandi med. Stine og Fála skal på første gang lørdag formiddag i 4.2b og om eftermiddagen i T.3b. Lørdag middag skal Vakandi på i elitefølshowet. Vi ser frem til en hyggelig weekend.  

 

15. februar

Vi har været på Hedeland og træne inden Toppurs Vinterstævne i weekenden. Stine havde Fála og Valva med. De er begge ved at komme tilbage i form og træningen går fint fremad.          

 

7. februar

Susan var i dag til klikkerkursus og det var rigtig sjovt. Hun havde Óskadís med vel vidende, at det ville blive en udfordring, da Óska er meget fikseret på godbidder og også fuld af energi. Óskadís synes det var en fest at komme med i byen, så hun brugte tiden ind til hun skulle "på", til at drøne rundt i sin lille fold og lave bukkespring. Vi trænede Óska i at stå stille og holde afstand til godbidderne, i at bakke og gå sidelæns og i at gå/springe over en bom, først i tov og bagefter fri. Det gik rimeligt og der er masser at arbejde med hvis vi vil. De andre deltagere trænede spanske skridt, at neje, kysse, ryste på hovedet, longering mv. og alle fik vist meget ud af det. Underviser var Ditte Sommer, som er rigtig god til at lære fra sig. En sjov og inspirerende dag.  

 

3. februar

Vi var ude og se til føllene. De går sammen med resten af flokken nu og der er heldigvis ingen problemer.  

 

2. februar

Vi har i de sidste dage optrappet fravænningen af føllene og i dag kørte vi dem ud til Anne Marie Veistrup. Der skal de gå i en unghingste/vallak-flok. Turen derud gik fint og føllene blev i første omgang lukket ind i en boks, hvorfra de kunne hilse på resten af flokken. Efter nogen tid blev de lukket sammen med en 2-års vallak og alt forløb fint. Hopperne kalder lidt men det er jo også dem, der står med mælk, der trykker.  

 

28. januar

Pétur fra Oren er gået bort d. 28.01.09. 

Det er med tårer i øjnene og en følelse af tomhed, at vi skriver dette.  

Stine kom ud tirsdag morgen – en helt almindelig morgen – for at fodre hestene. Hun så som sædvanligt ind til Pétur, og så at han lå ned, hvilket han ikke plejede. Det næste hun så, er at han var lidt våd og fyldt med spåner. Han hang med hovedet og hans boks var meget beskidt, han plejer at have en meget ren boks, hvor lortene ligger pænt i en bunke. Han rejste sig op og stod så og hang. Han ville ikke spise men lagde sig ikke og slog heller ikke benene op mod maven. Stine ringede til Anne Marie Veistrup, som ejede Pétur og fortalte at han havde det dårligt. Vi regnede med at det ”bare” var en lille kolik. Pétur kom ud og gå i rondellen, og min far opserverede ham. Der skete ikke rigtig nogen bedring, men han fik det tilsyneladende heller ikke dårligere. Anne Marie kom lidt senere og da begyndte Pétur at få det dårligere. Hun behandlede ham mod kolik men det blev ikke bedre, han havde store smerter og blev meget urolig. Behandlingen havde tilsyneladende ikke den rigtige virkning og hans puls steg, så vi havde mistanke om tarmslyng. Anne Marie vurderede at han skulle på KVL men han kunne ikke transporteres, da han ikke kunne stå selv. Han blev stabiliseret lidt og pulsen faldt så meget at vi kunne køre ham til KVL. Han klarede turen men lagde sig ned lige inden ankomsten. Vi har ca. ½ times kørsel til KVL. På KVL var de meget skeptiske, da blodtallene var meget skæve men de indvilligede i at operere. Tarmene så bedre ud end frygtet, der havde formentlig været en drejning men den var faldet på plads igen, så vi var lidt optimistiske efter operationen. Desværre steg pulsen igen efter operationen og kredsløb og organer var så beskadigede at han ikke overlevede. Pétur fik fred kl. ca. 2 i nat. Vi har kendt Pétur i flere år. Jeg tabte mit hjerte til ham, første gang jeg så ham og har fulgt ham til det sidste. Pétur var en utrolig sød hest, meget blid af natur og altid høflig og velopdragen. Han var nem at håndtere på alle måder i alle situationer. En rigtig gentleman. Vi, der kendte Pétur, fik bevist at han var den fantastiske ridehest, vi troede han var. Glad, imødekommende, villig, samarbejdsvillig og med fine adskilte, taktrene gangarter. Vi havde håbet at kunne vise ham til kåring og at Stine kunne ride stævner på ham senere.
Det er et kæmpe tab for os. Heldigvis har Stine Sprækur efter ham, som ligner ham meget, men tabet af Pétur er ubeskriveligt stort. Han var en af den slags heste som betød allermest, ikke mindst fordi vi har kæmpet sådan for at vise hvilken god hest han var. Vi savner Pétur enormt, selvom det ikke engang er et døgn siden, at han fik fred. Han vil blive savnet og altid være i vores hjerter.    

 

Hvil i fred smukke og vidunderlige Pétur fra Oren.               

 

26. januar 

Stine har filmet Trine Mielche og Freyja fra Solholt til Isabelle undervisning d. 17.01.09 og har nu lavet en video, som kan ses her. :-)  

 

17. januar

I dag har vi haft Fála og Kria med til undervisning med Isabelle. Det er første gang Fála var med efter at hun folede i august og også første gang Kria var med - og første gang hun var i ridehus. Fála er på vej tilbage i form efter folingen. Hun er meldt til Toppurs vinterstævne med Stine den 20.-22. februar, så nu intensiveres træningen, så hun kan komme i topform. Her er en video af Fála og Stine fra i dag. Kria er redet et par måneder nu og hun skal have pause om en uges tid. Vi tog hende med til undervisning for at få en vurdering af Isabelle. Kria er super motiveret og lærenem. Hun har masser af kapacitet, så hun bliver spændende at følge de næste par år. Hun har nu lært de mest elementære ting men er ikke gangsat endnu. En video af Kria og Stine fra i dag, kan ses her.  

 

10. januar

Susan har redet Valva på tur i dag. Hun var fin at ride og specielt var det dejligt, at hun gik en rigtig fin galop, som er den gangart, hun har sværest ved. Stine red Fála lidt på ovalbanen. Det skulle bare være lidt let ridning, da Fála virkede lidt træt efter aquatræningen i går. Fála havde dog en anden mening om det, hun var super frisk og gik den flotteste trav, vi har set siden folingen. Hun havde meget travlt og var rigtig godt gående i alle gangarter. Hvis det er aquatræningen, der har så stor indflydelse allerede, er vi meget spændte på, når hun har været der nogle flere gange :-). Stine red Óskadís på tur. Hun har haft pause, så det var første gang under rytter efter den. Óskadís var meget glad og fuld af energi. Hun har stadig fine adskilte gangarter.  

 

9. januar

Vi har været til aqua-træning i dag med Fála og Valva. Valva har prøvet det en gang før inden jul men det var nyt for Fála. Fála syntes det var hårdt, men hun har også en lidt kort skridt, så hun kom virkelig på arbejde. Vi starter hende lidt forsigtigt op og håber at det hjælper lidt i træningen.  

 

9. januar

Susan har taget billede af Stine og Kría i dag, som kan ses her. Det er de første ridebilleder af hende. Det går stadig godt fremad med hende og hun er glad for at komme ud og lave noget :-).            

 

8. januar

I dag har vi meldt Stine og Fála til Toppurs vinterstævne. Tilmeldingen startede i morges kl. 9 og Jan sad klar ved tasterne. Heldigt for stævnet blev fyldt op på 7 minutter! Der er eliteføl-show sammen med vinterstævnet og der skal vi jo have Vakandi med. Dette er årsagen til at vi besluttede at melde til stævnet. Nu skal vi så bare have fravænnet føllene inden, det vil vi gøre først i februar.  

 

2. januar

Susan har i dag taget billeder af og filmet Stine og Pétur, som kan ses i hans fotoalbum. Det går fint med træningen af Pétur, han trives og er glad. Videoen kan ses her.   

1. januar

Vi har i dag haft en nytårstur i stalden. Vi fik endnu en hyggelig tur :-). Susan tog billeder af Fála og Stine, som kan ses i hendes fotoalbum. Fála går med 8 mm sko og uden vægt.    
  

Januar 2009

Som vanligt har også 2008 været et særdeles aktivt hesteår. Stine og Embla har deltaget i DI´s talentsamling i foråret og de har redet flere stævner. Resultaterne har været lidt svingende, hvilket til dels har skyldtes småskader hos Embla. Heldigvis har der været gode resultater som feks. vinder af 4.1 til Elite C-stævnet og Danmarksmesterskabet i freestyle i alle aldersklasser. En sejr, der indbragte flotte præmier og en dejlig oplevelse på Stutteri Birkegården. Embla bliver konditionsredet nu og vil senere på året være på konkurrencebanerne med Stine igen. Stine har hele året haft en del heste at ride. Hun har prøvet kræfter med lidt 5-gang og pas på lånehestene Brynja og Bardi og det har været sjovt og lærerigt. Derudover har hun haft flere træningsheste og tilridningsheste, hvilket har betydet nok at se til og givet en masse erfaring. Stine fortsætter med tilridning og træning i 2009. Først og fremmest med vores egne heste, Fála og Embla, som skal rides i konkurrencer og Pétur, som skal trænes til kåring og muligvis også enkelte konkurrencer, når han er klar til det. Ved siden af bliver der lidt tid til enkelte træningsheste i det omfang tiden er til det, når gymnasiet også skal passes :-). Susan har ikke redet så meget i det forløbne år, først og fremmest fordi Valva har været i fol men også fordi hun har døjet med lidt skulderproblemer. Lidt ridning er det dog blevet til på forskellige heste og i december startede hun nyt job, som udover nye udfordringer også betyder mere fritid pga. kortere transporttid og der bliver derfor mere tid til ridning i det nye år. Det ser hun meget frem til! Óskadís er blevet redet nogle måneder. Hun er en kæmpe personlighed, som har sin egen menig om mange ting. Hun er dog positiv og meget lærenem og er en sjov ridehest. Hun har 5 fine adskilte gangarter og det bliver spændende at komme i gang med hende igen, nu hun har fået sko på efter en velfortjent unghestepause. I foråret solgte vi Pjakkur for vores venner Mette og Jan. Stine havde gangsat Pjakkur inden og han har store markrede bevægelser på trods af at han ikke er så stor. Køberen er Trine, som Stine er blevet rigtig gode venner med og Trine valgte at lade Pjakkur stå hos os, så vi kan følge ham fortsat. Vi fik to føl i år. Valva var ifolet med Viktor fra Diisa, der fik en fantastisk kåring i Herning i foråret. Viktor bliver nu trænet mod en 5-års kåring i foråret og den imødeses med stor forventning. Valva fik et smukt hingsteføl, Vakandi. Vakandi er fuld af selvtillid og har en flot hals og form og går alle gangarter. Han tager meget lange skridt og bærer sig flot, så vi er ganske tilfredse med ham :-) Fála fik også et hingsteføl, Sprækur, som jo er Stines første egen hest. Vi så Sprækur blive født om natten i august. Han havde de tykkeste ben, vi har set på et føl og da han er broget og har rigtig meget hår, ligner han næsten et tinker-føl:-). Sprækur er jo efter Pétur, som Stine træner og er rigtig glad for, så han er et rigtigt ønskeføl :-). Sprækur er en gummibold med meget aktion, så han bliver spændende at følge. Vi havde Vakandi og Sprækur med til følshow i Thor. Sprækur var yngste føl og blev publikums yngling. Vakandi vandt følshowet med 3,20 point og fik dermed retten til at deltage i eliteføl-showet på Vilhelmsborg i februar. Det var over al forventning og vi er meget stolte :-). Vi tager til eliteføl-showet og da der er vinterstævne samtidigt, prøver vi nok om vi kan få plads til en eller to ekvipager der også. Jan og Susan har været med til diverse stævner som tilskuere og hjælpere for Stine. De har også været aktive i Thor, bl.a. med at lave ny bund i ridehuset, diverse klubarbejde mv. Lasse er stadig vild med fodbold og diverse spil. Hans fodboldhold har haft det lidt svært, da det er en lille bitte klub, han spiller i og de kun lige er nok til at stille hold. De kæmper dog bravt og har et godt sammenhold, så de hyggger sig. Lasse blev også udtaget til skolefodboldholdet - på trods af at han var en af de yngste - det vi var meget stolte af. Desværre røg de hurtigt ud af turneringen, da de mødte et hold med kun ældre spillere, men han håber at være med igen næste år. Lasse går nu i 7. klasse, er flittig og klarer sig godt. Han skal konfirmeres i maj, så han er godt i gang med kirkegang og bibelstudie :-). I 2008 sagde vi farvel til vores kat Luna, der kom hjem med en knust pote. Stakkels Luna måtte aflives. Stines marsvin Balou døde af alderdom og stine valgte nogen tid efter at gå af med sine kaniner. De er blevet kælekaniner for to små piger, der er rigtig glade for dem. Vores kat Malou fik killinger og vi valgte at beholde Tulle, en skildpaddefarvet hunkat. Tulle tror at vi alle er til for hende og at hun er ophævet over alle regler. Hun er meget opfindsom og fuld af numre og hun elsker alverdens kasser og kurve! Hun er heldigvis også meget sød og følger os nærmest overalt. Hende og storebror Zorro har et pragtfuldt forhold til hinanden, men mor Malou syntes vist godt at vi kunne have fundet et andet hjem til dem :-). I juleferien har vi haft nogle herlige rideture her fra stalden og det håber vi, der bliver mange flere af i 2009!         

 

Susan & Jan Holmgaard Christensen - 4330 Hvalsø - tlf: +45 21759924/20223223 - mail: susjamail@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net